1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Kılcal varis en çok kadınları tehdit ediyor

Kılcal varis en çok kadınları tehdit ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazı İçeriği

Kılcal varis tedavisi nasıl yapılır?

Kılcal varis – akciğer hastalığı ilişkisi

Kılcal varis yüzde ve ellerde olursa çok rahatsız ediyor

Kılcal damar – varis tedavisi

Kaç seans gerekiyor?

Kılcal varis tedavisi nasıl yapılır?

Kılcal varisler, küçük kan damarlarından oluşan bir sorundur. Ortada nokta şeklinde bir kızarıklık ve kenarlarında örümcek bacağı gibi damarsal uzantılar bulunduğundan dolayı “örümcek damar” olarak adlandırılır. Kılcal varisler genellikle de yüz, ön kol ve ellerde görülür. Örümcek damarlar daha çok kadınlarda ortaya çıkar. Genellikle de beyaz tenli kadınlarda, çocukluk ve genç erişkin dönemde görülür.

Kılcal varis – akciğer hastalığı ilişkisi

Ancak kronik karaciğer hastalığı olan erkeklerde de oluşabiliyor. Kılcal varisleri artıran bazı nedenler: Gebelik, doğum kontrol hapı kullanımı, tiroit hastalığı, siroz ve viral hepatit gibi karaciğer işlevlerini bozup kandaki östrojen düzeyini artıran durumlar.

Kılcal varis yüzde ve ellerde olursa çok rahatsız ediyor

Örümcek damarlar özellikle yüz bölgesinde ve ellerde görüldüğü için kişiyi kozmetik olarak rahatsız eder. Eğer bu damarlar tedavi edilmezse 1.5 cm çapına kadar ulaşabilir. Bu oluşumların erken dönemde tedavi edilmesi, hem yapılacak işlemin seans sayısını, hem de ilerleyebilecek sağlık sorunları riskini azaltır. Gebelik ve çocuklarda oluşan lezyonların kendiliğinden gerileme eğilimi olabilmektedir. Kendiliğinden gerilemeyen ve büyüme eğilimi olan lezyonlarda ise tedavi mutlaka gerekir. Elektro koter, radyofrekans koter ve lazer işlemleri örümcek damarlarda tedavi edici yöntemler olarak kullanılır.

Kılcal damar – varis tedavisi

Kılcal varisleri tedavi edici yöntem olan elektrokoter ve radyofrekans koter işlemlerinde damarın olduğu bölge lokal anestezik enjeksiyonla öncelikle uyuşturulur. Sonrasında ince uçlu koter kalemi ile lezyonun orta kısmı yakılır. Lazerle tedavi yönteminde bu işleme özel (Ndyag, pulse dye vb) lazerlerin seçilmesi önem taşır. Lazer ile önce ortadaki kırmızı noktaya daha sonra kenarlardaki bacaklara atış yapılarak tedavi edilir. İşlemden önce, kişinin aspirin ve kumadin gibi kan sulandırıcı ilaç kullanıp kullanmadığının mutlaka sorgulanması gerekir. İşlem ağrısız bir yöntem olduğu için öncesinde anestezi uygulanması gerekmez. Lazer işlemi lezyon sayısına göre 2-3 dakika sürebilir. Lazer yara iyileşme problemi olmayan (şeker hastalığı, bağışıklık sistemi hastalığı gibi) her kişiye uygulanabilir.

Kaç seans gerekiyor?

Kılcal varis tedavisinde Seans sayısı kişiden kişiye değişmekle beraber çapı küçük lezyonlarda bir seans yeterli olurken bir cm çaplı lezyonda 3-4 seans gerekli olabilir. Lazer işleminden sonra hafif kabuk ve sonrasında yara oluşabilir. Bu yara ortalama bir haftada iyileşir. Seans aralıklarının 3 haftada bir olması gerekir. Kişinin bir hafta boyunca günde iki kez yara iyileştirici krem ve düzenli olarak güneş koruyucu krem kullanması önem taşır.

0
k_zg_n
Kızgın
0
bay_ld_m
Bayıldım
0
hahaha
Hahaha
0
be_endim
Beğendim
0
muhte_em
Muhteşem
0
_zg_n
Üzgün
0
_nan_lmaz
İnanılmaz
Kılcal varis en çok kadınları tehdit ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Giriş Yap

Zelandiya - Son Dakika, Güncel Haberler ve Özel Yazılarla Karşınızdayız ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!