Kadın hastalıklarında uygulanan mikrolaparoskopi

20250219_001443_kadin-hastaliklarinda-uygulanan-mikrolaparoskopi_4205_1.jpg

Yazı İçeriği

Mikrolaparoskopinin özellikleri

Mikrolaparoskopi ile yara izleri 2 mm

Jinekolojik hastalıkların tanısında da kullanılır

Mikrolaparoskopi ile iyileşme ne kadar sürer?

Mikrolaparoskopi hangi kadın hastalıklarında uygulanır?

Mikrolaparoskopinin özellikleri

Tıp teknolojisindeki gelişmeler sayesinde ameliyatlar daha az kesiyle yapılabilir, ameliyat sonrası iyileşme süreci ise kısalır. Yeni yöntemlerden biri de mikrolaparoskopidir. Özellikle kadın hastalıklarının cerrahi tedavisinde kullanılan bu yöntemle ilgili merak edilenler…

Mikrolaparoskopi ile yara izleri 2 mm

Miyomdan çikolata kistlerine, idrar kaçırmadan kadın kanserlerine dek birçok hastalığın tedavisinde son yıllarda “kapalı ameliyat” olarak bilinen laparoskopi yöntemi ön plana çıkar. Üstelik tıp teknolojisindeki hızlı gelişmeler, laparoskopinin de ötesine geçilmesini sağladı. Son yıllarda giderek daha yaygın olarak kullanılan mikrolaparoskopi yöntemindeki cerrahi aletler, standart laparoskopiden çok daha minik ama çok daha işlevsel olmasıyla dikkat çeker. Öyle ki, standart laparoskopide kullanılan 5-12 milimetre çapındaki cerrahi aletler mikrolaparoskopide sadece 2 milimetreye iner. Bu da neredeyse bir kürdan çapının inceliğinde yara izi anlamına gelir.

Jinekolojik hastalıkların tanısında da kullanılır

Jinekolojik hastalıklarda tercih edilen mikrolaparoskopide ameliyattan birkaç hafta sonra yara izleri tamamen fark edilmeyecek hale gelir, hatta bazı durumlarda dikiş bile gerekmez. Bu yöntem sadece estetik açıdan değil, aynı zamanda etkin bir tanı ve tedavi yöntemi olmasıyla da öne çıkar.

Mikrolaparoskopi ile iyileşme ne kadar sürer?

Bu yöntemde, açık cerrahinin aksine kan kaybı ve operasyon sonrası ağrı minimum seviyede olurken, hayati risk azalır, kesi yerlerinden olası bir fıtık gelişimi neredeyse hiç olmaz, iyileşme çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşir. Laparoskopik yöntemler sayesinde kişi 1-2 gün gibi kısa sürede toparlanır.

Mikrolaparoskopi hangi kadın hastalıklarında uygulanır?

Kronik kasık ağrısı

Endometriozis ve çikolata kisti

Karın içi yapışıklıklar

Yumurtalık kistleri

Karın içi iltihabi hastalıklar

Dış gebelik

Yumurtalıkların kendi etrafında dönmesi

Kısırlık sorununun belirlenmesi ve tedavisi

Hamilelik planı olmayan kadınlarda tüplerin bağlanması

Miyomların tedavisi

Rahim alınması

Rahim ve vajina sarkması

İdrar kaçırma problemleri

Buna karşın kadın hastalıklarında yine kişiye en uygun cerrahi yöntemini doğru belirlemek çok önemli. Çünkü bazı kişilerin laparoskopi ve mikrolaparoskopi uygun olmaması nedeniyle açık ameliyat olmaları gerekebilir.

Exit mobile version